Hva skal man være oppmerksom på, når man kjøper et akvarium?

Det er alltid spennende å kjøpe nye fisker til sitt akvarium. Både å transportere fiskene hjem og å se hvordan de tilpasser seg sine nye omgivelser og beboere. Dersom du er nybegynner med å vedlikeholde et akvarium, så er det enkelte tips man bør følge. Her får du noen gode råd, slik at dine fisker kan trives i sitt nye hjem.

 

Vannkvaliteten

Fisker tilvenner seg ulike vannverdier. Noen liker vann med lav ph, mens andre har tilvent seg nitrat-verdier. Til tross for at fisker er  svært tilvenningsvennlige, så kan en brå forandring være ubehagelig for fisken. Vær oppmerksom på å spørre inn til fiskens tidligere omgivelser i dyrebutikken. Test vannet i både akvariet og i posen, slik at du rask får kontroll på hvilke vannverdier dine fisker kan like.

 

Utlign temperaturen

Når du frakter fisken fra dyrebutikken og hjem, så påse at temperaturen i fiskeposen utlignes til det som er i akvariet ditt. Et godt tips er å la fiskeposen flyte på overflaten i akvariet en liten stund. Det vil gi vannet i posen den samme temperaturen som finnes i akvariet ditt. Fisken tilvenner seg den nye temperaturen, istedenfor å oppleve brå endringer.

 

Bruk riktig akvariepumpe

Det finnes et bredt sortiment av ulike akvariepumper og filtre man kan benytte seg av. Spør på forhånd om hjelp i dyrebutikken, slik at du kan finne den rette variant for de fiskene du besitter. Man kan for eksempel bruke en sirkulasjonspumpe, et hengefilter eller en innvendig pumpe. Sistnevnte er den vanligste typen og passer til de fleste fiskearter. Her kan du se mer om hvilke innvendige akvariepumper som er gode å benytte. Pumpene er av god kvalitet fra markedets førende produsenter.

 

Skru av lyset

Til sist så anbefales det å skru av lyset. Lys er en stressfaktor for fisk, da de er vant med mørke omgivelser. Flere kunder har i denne anledning opplevd DOA (Dead on Arrival). Det skyldes at fiskene blir eksponert for mye sterkere lys enn de er vant med. Demp derfor lyset når du tar ut fisken, slik at de kan få det godt og trivelig i ditt akvarium.